Před sto šesti lety byla vynalezena lednice a od té doby má lidstvo tendenci dávat všechno jídlo do chladu. To ale není pokaždé to nejlepší řešení. Následující potraviny je nejlepší nechat na vzduchu, aby si zachovaly co nejlepší vlastnosti.
Česnek, cibule a šalotka
Tyto ingredience mají být skladovány na chladném a suchém místě až po dobu dvou týdnů. V lednici by zmoučnatěly a ztratily by většinu své vůně a chuti.
Rajčata, brambory a dýně
I když se může zdát logické dávat zeleninu do lednice, tak právě tyto potraviny by měly být udržovány v chladném a suchém místě mimo chladničku (a navíc slouží jako pěkná dekorace).
Banány, citrusy a melouny
Stejně jako v případě zeleniny uděláme nejlépe, když tyto potraviny necháme na kuchyňské lince. Jakmile je jednou nařežeme, měli bychom je přesunout do lednice, jinak budou vysychat.
PŘEČTĚTE SI TAKÉ: Testujeme za vás vařečky
Chléb
Abyste zabránili retrogradaci – procesu, při kterém molekuly škrobu krystalizují – uskladněte chléb při pokojové teplotě po dobu dvou dnů, nebo jej zabalte do fólie nebo vakuového sáčku, abyste zabránili ztrátě vlhkosti. Po dvou dnech jej zabalte jak do fólie, tak i do zmrazovacího sáčku a uskladněte jej v mrazáku. Abyste oživili křupavou kůrku na chlebu, který není čerstvý, jednoduše jej dejte na pár minut do trouby.
Dorty a koláče
Ovocné koláče mohou být nechány na lince po dobu až dvou dnů, poté je přesuňte do lednice.