Italská kuchyně – kdo by ji neznal a neměl rád. Typické pro ni jsou čerstvé, vysoce kvalitní suroviny. Jako první vás určitě napadne pizza nebo špagety, neomezujme se však pouze na tato jídla, italská kuchyně jich nabízí o mnoho více! I v našich supermarketech naleznete stále větší sortiment zahraničních potravin, ze kterých můžete připravit následující pokrmy. Nechte se inspirovat.
Dezerty na siciliánský a sorrentský styl
Najdete-li ve vašem supermarketu čerstvé sicilské nebo sorrentské citróny, máte vyhráno. Můžete díky nim totiž vyvtořit skvělý, lahodný citronový dort.
Domácí těstoviny typu Candele a Ziti
Penne, farfalle a tagliatelle již dnes většina lidí zná, slyšeli jste však někdy o těstovinách candele a ziti? Oba typy těstovin mají podlouhlý, dutý tvar.
Ochucené a zralé balsamico octy
Balsamico octů je dnes dostupných v supermarketech spousta, nyní si rovněž můžete zakoupit balsamico s chutí granátového jablka, jahody nebo brusinky.
Různé druhy parmezánu
Minimální doba zrání parmezánu je 12 měsíců, některé však zrají 36 měsíců. Dnes si můžete vybrat z mnoha variací tohoto sýru, od měkkého po tvrdý, různě vyzrátý.