Specialita zvaná Guanciale
Guanciale je tradiční pochoutka z uzeného vepřového masa v kombinaci se špagetami typu karbonára, je opravdu delikátní, jelikož se při procesu vaření rozpouští tuk a zůstává tak jemné maso s lahodnou vepřovou vůní.
Nduja omáčka
Omáčku typu nduja budeme kolem sebe vídat stále víc a víc, je to skvělá alternativa k rajčatovým omáčkám.
Polpette masové koule
Polpette jsou tradiční masové koule, které si italové rádi dávají k obědu nebo večeři, do sendviče, s těstovinami, rýží, a tak dále.
Arancini balls a špagetové dorty
‘’Arancini balls’‘ je tradiční italské pouliční jídlo. Tyto smažené rýžové koule jsou často plněny buďto masovým ragú nebo mozzarelou (vegetariánská verze).
Zkuste také ochutnat smažené špagetové dorty, které jsou křupavé a uvařené v lahodné rajčatové omáčce.
Pomalu kvašené těsto u pizz
Tento trend pomalého kvašení těsta pochází z Neapole, kde jej kvasí až po dobu 24 hodin, toto těsto obsahuje přírodní kvasnice, sůl, vodu a mouku. Je daleko lehčí a lehceji se tráví.
Vyzrálý sýr Provolone
Tento opravdu chutný ořechový sýr vyzrává po dobu 24 měsíců a je perfektní v kombinaci s fíkovou molasou a mandlovým chlebem. Říká se, že jeho jedinečnou chuť a aroma získává z vřesovce, což je tráva typická pro horu, na které se pasou kozy, které následně produkují tento sýr.
Uzené papirky, rajčata a sýr
Uzené potraviny, například papriky nebo rajčata, budou v létě opravdu trendy.
Vraťte se zpátky na dovolenou s oblíbenými recepty: