Po dlouhém dni nikdo netouží stát hodinu u plotny a pak ještě umývat hromadu nádobí. Právě proto jsou recepty „z jedné pánve“ skvělou volbou. Ušetříte čas, prostor i energii, a přitom si pochutnáte na plnohodnotné večeři. Tady jsou tři rychlé a osvědčené tipy.
Krémové těstoviny s kuřetem a špenátem
Na troše oleje orestujte na kousky nakrájené kuřecí maso, osolte a opepřete. Přidejte nasekaný česnek, trochu sušené bazalky a zarestujte. Vsypte těstoviny (např. penne), zalijte vývarem nebo vodou, aby byly těstoviny ponořené, a nechte vařit, dokud nezměknou. Ke konci přidejte hrst čerstvého špenátu a trochu smetany. Promíchejte, nechte krátce provařit a podávejte s parmazánem.
Bramborová pánev s klobásou a paprikou
Na pánvi osmahněte na kolečka nakrájenou klobásu (nebo jinou uzeninu), přidejte nakrájenou cibuli a papriku. Po pár minutách přidejte na kostičky nakrájené předvařené brambory. Vše opečte dozlatova, dochuťte solí, pepřem a špetkou uzené papriky. Hotovo za chvíli – a s minimem nádobí.
Zeleninové stir-fry s arašídovou omáčkou
Na rozpálený olej vhoďte oblíbenou směs zeleniny (např. mrkev, brokolici, cuketu), krátce restujte a přidejte nudle (např. rýžové nebo vaječné), které jste si předem připravili. V misce smíchejte lžíci arašídového másla, sójovou omáčku, limetkovou šťávu a trochu vody. Omáčku přilijte do pánve, promíchejte a nechte krátce prohřát. Skvělá, lehká večeře hotová za 15 minut.