Není nad to mít hned po ránu nějakou super motivaci, protože to se potom hned opouští vyhřáté peřiny úplně jinak! Začněte nový den vydatnou snídaní, kterou si užijete a které se nebudete moci dočkat už od večera!
RECEPT VONÍCÍ VELKOU BRITÁNIÍ: ANGLICKÁ SNÍDANĚ
Ingredience:
- 4 anglické klobásy
- 4 plátky slaniny
- žampiony
- 2 rajčata, rozříznutá vejpůl
- špetka soli
- 2 plátky chleba
- 2 velká vajíčka
- 1 hrnek fazolí v tomatové omáčce z konzervy
- olej na smažení
Postup:
1. Předehřejte troubu na 150 stupňů.
2. Rozehřejte pánev s olejem a smažte na ní klobásky cca 10 minut (do zhnědnutí po všech stranách).
3. Ke klobáskám přidejte žampiony a slaninu. Žampiony nechte zezlátnout, slaninu osmahněte 3-5 minut z každé strany.
4. V malém hrnci za stálého míchání ohřejte fazole.
6. Na pánvi osmahněte osolená rajčata.
7. Na pánev přidejte trochu oleje a vyklepněte na ní vejce.
8. Nakonec dejte na pánev krajíce chleba a mírně je opečte.
9. Hezky naaranžujte na talíř a podávejte.
Snídaně s křepelčími vajíčky
Ingredience:
- 4 křepelčí vajíčka
- ½ velké mrkve (5 cm)
- ¼ červené papriky
- kousek pórku (5 cm)
- 2 nakládané kukuřice
- dvě lžíce nasekané pažitky
- sójová omáčka
- ocet
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup:
1. Nejprve dejte vařit vodu na vajíčka se 4 lžícemi octa. Pak očistěte mrkev a nakrájejte ji na „julienne“ – tenké dlouhé plátky (cca 5 cm) a pak ještě na malé hranolky (cca 0,5 cm). Omyjte papriku a nakrájejte ji na stejně velké hranolky jako mrkev. Pórek (cca 5 cm dlouhý kousek) nakrájejte na velmi drobné kousky (cca velikost párátek). Kukuřice nakrájejte podélně na čtvrtky.
2. Na pánvi rozehřejte tři lžíce olivového oleje a přidejte všechnu nakrájenou zeleninu spolu se dvěma lžícemi sójové omáčky a prohřívejte cca 4 minuty. Pažitku nasekejte nadrobno.
3. Do vroucí vody opatrně ponořte křepelčí vajíčka a nechte je vařit maximálně dvě minuty. Připravte misku se studenou vodou a po 1,5-2 minutách varu sem vajíčka přesuňte. Nechte trochu vychladnout a opatrně je oloupejte.
4. Do misky servírujte zeleninu a navrch křepelčí vajíčka – rozříznutá, aby byl vidět rozteklý žloutek. Trochu osolte, opepřete, posypte pokrájenou pažitkou a můžete podávat.