Pokud jste si doma vypiplali klíčky podle našeho návodu, který najdete ZDE a jestli jste je nesnědli hned, určitě si lámete hlavu, co teď s nimi. Poradíme vám, jak s nimi dál zacházet tak, aby si zachovaly co nejvíce zdraví prospěšných látek.
- Co sním hned, to se neztratí
V ideálním světě byste měli klíčky sníst hned po naklíčení. Budete tak mít jistotu, že klíčky jsou čerstvé, nechytly různé plísně, mají v tu chvíli největší sílu.
2. Lednička jako nepostradatelný pomocník
Po naklíčení klíčky osušte (papírovou utěrkou), vložte je do uzavíratelné nádoby (sklenice nebo plastové krabičky). Každý den klíčky propláchněte studenou vodou. Před uložením do lednice je znovu osušte. Snězte co nejdříve, klíčky se rychle kazí.
Stejně jako u každé potraviny, ani s klíčky bychom to neměli přehánět. Doporučujeme polévkovou lžíci denně.