Tohle teď frčí v barech a klubech. Pokud chce být podnik in, můžete si v něm u barmana objednat koktejl podle nálady. Máte splín? Namíchá vám koktejl do modra. Pokud jste veselí, dostanete koktejl plný barev a ozdobený nejrůznějším ovocem. Na jaký koktejl máte chuť vy?
Jde hlavně o show
Podávání koktejlů si samo říká o divadlo s tím spojené. Tak mají barmani ve svém volném čase o zábavu postaráno. Trénují na svoji koktejlovou show. Nikdo z nás přece nechce být zasažen letícím shakerem jen kvůli tomu, že machr barman použil až příliš mnoho triků.
V roce 2017 uvidíte větší a větší divadlo především ve sklenici, protože tvůrci drinků hledají stále více zajímavých ingrediencí, jako je například modrá květina, která je citlivá na PH a dokáže při smíchání s citrusy změnit barvu drinku, nebo třeba jedlá květina Acmella oleracea, která vám dá elektrickou ránu.
Koktejly beze jména
Proč se v roce 2017 obtěžovat s pojmenováváním koktejlů? Bary stále více využívají k identifikaci koktejlů vůni, barvu a dokonce i astrologická znamení.
Zkuste třeba říct: „Poprosím vás o drink Růžový Kozoroh, který voní jako čerstvě posekaná tráva, díky.“
Koktejly podle nálady
Bary mohou co nevidět skoncovat s tradičním menu a začít nabídku drinků řadit podle nálady – červená pro stimulaci důvěry, žlutá pro přátelství, nebo třeba černá pro disciplínu.
Vyprávění příběhu
Zákazníci, kteří si často kupují koktejly, stále více požadují, aby za jejich míchaným drinkem stál nějaký příběh. Barmani na to reagují tím, že využívají lokální lihoviny, pálené dle starých receptur, jako je například čínská pálenka z obilí Baijiu.
Tvoří také drinky přímo na zakázku tak, aby odpovídaly tomu, co zákazník v poslední době zažil, jako jsou dovolené, svátky, či jiné speciální události.
Multikvalifikovaní barmani
Barman už dávno není „jen“ barmanem, je také baristou, cukrářem, vysoce kvalifikovaným sommelierem, no a samozřejmě důvěrným přítelem.
Zdroj: www.finedininglovers.com