Také už nevíte, co ještě udělat, abyste zmírnili to všudypřítomné parno? Kromě ledové sprchy nebo návštěvy bazénu vám může pomoci vhodný výběr potravin. Některé totiž mají schopnost náš organismus zchladit. A na ty se dnes právě zaměříme.
Máta
Kromě toho, že má nenahraditelnou chuť a pozitivní účinky na trávení, nás také dokáže pěkně zchladit. A to v tom pozitivním smyslu. 🙂
Bílý neslazený jogurt
Jogurt obsahuje také látky, které pomáhají trávení. Má také velké množství vody. Díky tomu, že tělo jogurt rychle stráví, ho zbytečně nezatěžuje. Organismus se kvůli trávení zbytečně nezahřívá. To platí o všech lehce stravitelných potravinách. Ty bychom měli v parnech konzumovat především.
Okurka, paprika
Obsahují hodně vody, jejíž příjem je v horku velmi důležitý. V parnech bychom měli denně vypít tolik vody kolik je naše váha násobeno 0,04. Pokud jste ještě neobjevili kouzlo řeckých tzatziků, je čas to napravit. Nastrouhejte okurku, smíchejte ji s řeckým bílým jogurtem, ochuťte česnekem, přidejte mátu a kopr, dosolte, dopepřete.