iMnam.cz
  • Program
  • Novinky
  • Pořady
  • Magazín
    • Inspirace
    • Recepty
    • Zdraví
  • Jak naladit v TV?
  • Hobby TV – to nejlepší pro Váš domov
  • Mňau TV – pro všechny milovníky zvířátek
  • Medic TV – pro Vaše zdraví

iMnam.cz

  • Program
  • Novinky
  • Pořady
  • Magazín
    • Inspirace
    • Recepty
    • Zdraví
  • Jak naladit v TV?

5 základních technik francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je jednou z nejoblíbenějších evropských kuchyní a mnoho lidí by rádo znalo její tajemství. Následující jednoduché postupy používané ve francouzské kuchyni jsou základem, který potřebuje znát každý amatérský kuchař.

1. BRAISING
Jedná se o tepelnou úpravu suchým a vlhkým zahříváním. Potraviny jsou zprudka osmahnuty na vysokou teplotu, aby se v nich uchovala šťáva a následně dovařeny pod pokličkou. Díky braisingu a využití různé vlhkosti, teploty a času dochází v masu k rozkladu kolagenu.

Braising a následnou pomalou tepelnou úpravu vyžaduje většina levnějších kusů masa.

2. FLAMBOVÁNÍ
Tato francouzská technika se používá pro dodání zajímavější chuti na závěr tepelné úpravy. Před závěrem tepelné úpravy přidají kuchaři do pánve alkohol, který na okamžik vzplane. Jeho vůně a chuť se ale v pokrmu zachová.

Mezi jídla, která vyžadují flambování patří například kohout na víně, cherries jubile a flambované banány.

3. GRILOVÁNÍ
Grilování je jednou z nejčastěji používanou metodou na celém světě a mnoho profesionálních kuchařů i amatérů grilování upřednostňuje pro jeho jednoduchost. Jde také o skvělou přípravu pokrmů během venkovních událostí.

Grilování vyžaduje suché zahřívání zespodu nebo z obou stran. Tyto dva způsoby jsou si velmi podobné a každý z nich dává pokrmům jedinečnou chuť.

Kromě úpravy na grilu je tady navíc barbecue a úprava uzením. Tyto metody obvykle zahrnují využití určitého druhu dřeva.

4. POACHING
Metoda poachingu znamená pomalou tepelnou úpravu pokrmů v tekutině. Může se jednat o přípravu v mléce, vývaru, víně nebo vodě. Nejčastěji se tak připravuje ovoce, drůbež, ryby a vejce.

Metoda se používá zejména u křehkých potravin, které se snadno vysuší nebo rozpadají. Jedním z nejoblíbenějších francouzských snídaňových pokrmů je tzv. ztracené vejce, při jehož přípravě je používán ocet, voda a pomalé vaření do ztuhnutí bílku.

5. SAUTÉ
Sauté přestavuje rychlou tepelnou úpravu za využití vysoké teploty. Obvykle se používá pánev určená ke smažení, máslo, víno, nebo olej pro rychlé smažení a obsah pánve se rychle míchá nebo prohazuje. Pokrm je třeba pečlivě sledovat, aby nedošlo ke spálení.

Výsledkem je kráně opečený pokrm, který si zachovává přirozenou chuť, strukturu a vlhkost. Sauté ve francouzštině znamená „skočit“.

Zdroj: http://rendezvoustucson.com

5 základních technik francouzské kuchyně was last modified: 26 června, 2017 by Kateřina Fišerová

Mohlo by vás zajímat

Pečená jablka

Jiný způsob zpracování sezónního ovoce: Pečení

Pečeme domácí chléb – jak založit kvásek?

Letní ovoce: Jak si trochu léta schovat na později?

Letní osvěžení: 5 receptů na domácí ovocné šťávy

Nejlepší recepty na zavařování rajčat

Frozé: Jak připravit ten nejromantičtější koktejl?

Slide 1
Právě hraje

Dobroty Sofie Dahlové

Epizoda: 4

Bývalá modelka Sophie Dahlová, vnučka autora Roalda Dahla a herečky Patricie Neal, sdílí nápady na přípravu jídel so...

Partneři

Tipy pro zdraví

  • Skryté cukry ve zdravě vypadajících potravinách

  • 5 potravin, které přirozeně posilují imunitu

  • Druhy ovoce, které pomohou doplnit některé vitamíny a minerály při vegetariánské či veganské stravě

  • Jaké zdravotní přínosy přináší pití kombuchy?

  • Chybí vašemu tělu železo?

Mňam TV

Mňam TV

Provozovatelem televizního vysílání stanice Mňam TV je společnost S&P Broadcasting a.s., se sídlem Dukelských hrdinů 976/12, 170 00 Praha 7 — Holešovice, IČO: 04117310 („SPB“).

S  SPB můžete navázat kontakt na adrese sídla uvedené výše nebo v běžné pracovní době na telefonním čísle: +420 774 959 151.

Orgánem dohledu nad provozováním televizního vysílání stanice Mňam TV je Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, Škrétova 44/6, 120 00  Praha 2, www.rrtv.cz

Provozovatelem stránek www.imnam.cz je S&P Sales House s.r.o.

iMnam.cz

  • Program
  • Novinky
  • Pořady
  • Magazín
    • Inspirace
    • Recepty
    • Zdraví
  • Jak naladit v TV?
Facebook Instagram Youtube Email

2025 © S&P Sales House s.r.o., Dukelských hrdinů 976/12, 170 00, Praha 7. Všechna práva vyhrazena.



Tyto webové stránky používají soubory cookie ke zlepšení uživatelského zážitku.
Používáním našich webových stránek souhlasíte se všemi soubory cookie v souladu s našimi zásadami používání souborů cookie.


Akceptovat vše
Více info


Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDélkaPopis
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
ULOŽIT A PŘIJMOUT