Možná v kuchyni začínáte a hodilo by se vám pár základních tipů, jak se co nejdříve mezi troubou a sporákem pohybovat jako profesionál. Nebo možná vaříte celý svůj život a myslíte si, že už vás nemůže nic překvapit. Podívejte se na 90 tipů do kuchyně pro začátečníky i pokročilé a inspirujte se.
-
- Zvyšte trvanlivost druhé půlky avokáda tím, že v něm necháte neporušené jádro a uchováváte jej v lednici.
- Aby nedošlo ke zhnědnutí nakrájených jablek, pokapte je citronovou nebo limetovou šťávou.
- V mrazáku vydrží máslo až 6 měsíců.
- Med je přírodní konzervační látka, proto se nekazí.
- Otevřené sáčky s moukou také vydrží déle při jejich uložení do mrazáku.
- Houby by se měly skladovat sušené. Umí velice snadno nasáknout a zadržovat vodu.
- Pánev nikdy nepřeplňte. Teplo by se nerozkládalo rovnoměrně.
- Kráječ na vejce můžete použít také na krájení malého ovoce, například kiwi.
- Recept je pouze návod. Nebojte se nahradit suroviny podle svých možností a preferencí.
- Chcete-li sušeným rajčatům navrátit hydrataci, namočte je na 20 minut do horké vody nebo vývaru.
- Základní poměr pro klasický vinegrette dressing je 3 díly oleje a 1 díl octu.
- Česnek vždy uchovávejte v pokojové teplotě, abyste předešli jeho scvrknutí a zkažení.
- Udržujte nože ostré pravidelným používáním brousků na nože. Ostrý nůž je důležitý z hlediska bezpečnosti i efektivity.
- Koupení a příprava celého kuřete je cenově výhodnější.
- Zatuhlý med ve sklenici ponořte na 5 minut do horké vody a počkejte. Med se začne rozpouštět.
- Zvláštně tvarovanou zeleninu nakrájíte na stejné kousky tak, že oba konce seříznete do rovna.
- Záladní recept na sirup: hrnek vody a hrnek cukru povařte na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí a slijte do láhve. V lednici vydrží až 2 týdny.
- Zbylou rajčatovou pastu dejte do tvořítek na led a zamrazte.
- Pro změknutí másla nakrájejte plátky do misky a nechte při pokojové teplotě 10-15 minut odpočívat.
- Při servírování zmrzliny více osobám zapomeňte na kopečkovací lžíci. Zmrzlinu vyklopte z krabičky a nakrájejte ji na jednotlivé porce.
Další tipy do kuchyně si můžete přečíst v dalších dílech 90 jednoduchých tipů do kuchyně pro začátečníky i pokročilé:
90 jednoduchých tipů do kuchyně pro začátečníky i pokročilé 1. díl zde.
90 jednoduchých tipů do kuchyně pro začátečníky i pokročilé 2. díl zde.
90 jednoduchých tipů do kuchyně pro začátečníky i pokročilé 4. díl zde.