Možná v kuchyni začínáte a hodilo by se vám pár základních tipů, jak se co nejdříve mezi troubou a sporákem pohybovat jako profesionál. Nebo možná vaříte celý svůj život a myslíte si, že už vás nemůže nic překvapit. Podívejte se na 90 tipů do kuchyně pro začátečníky i pokročilé a inspirujte se.
- Před přidáním ingrediencí do pánve přidejte nejprve jeden kus a sledujte, jestli je olej správně rozehřátý.
- Když vaříte s chilli, chraňte si oči a na ruce dejte gumové rukavice. Ruce si můžete také namazat olejem a umýt mýdlem ihned po krájení papriček.
- Domácí jídlo je dobré pro duši i srdce. Vařte často a zapojte do vaření rodinu a přátele.
- Během velkých událostí servírujte salát a dressing zvlášť, aby se salát nerozmočil.
- Mořské plody by nikdy neměly zapáchat, je to totiž jasný signál, že jsou zkažené.
- Zchlaďte sušenkové těsto před tím, než jej rozprostřete na plech. Pomůže to k zachování nadýchané struktury.
- Pro zmírnění pálivosti odstraňte z chilli papriček semínka.
- Důležité potřeby a nástroje, jako je mixér, nechejte na kuchyňské lince.
- Převařená zelenina ztrácí důležité enzymy, živiny a vitamíny. Připravujte jí proto s citem.
- Dřevěná prkýnka desinfikujte ručním mytím v roztoku vody a octa.
90 jednoduchých tipů do kuchyně pro začátečníky i pokročilé 1. díl zde.
90 jednoduchých tipů do kuchyně pro začátečníky i pokročilé 2. díl zde.
90 jednoduchých tipů do kuchyně pro začátečníky i pokročilé 3. díl zde.
90 jednoduchých tipů do kuchyně pro začátečníky i pokročilé 4. díl zde.