„Pokud jste zlobili včera, zlobte i dneska,“ vzkazuje vám Luke. A právě pro tuto příležitost pro vás připravil tento recept. Tyhle toasty vás dostanou z kocoviny a dodají energii a chuť dělat další lotroviny. Není to nejzdravější jídlo, ale po příjemném večeru stráveném s přáteli vám tento recept jistě přijde vhod.
Ingredience
- toastový chléb
- kváskový chléb s olivami
- 1 vejce
- 2 lžíce másla
- 100 g cheddaru
- 100 g kvalitní slaniny
- 2 rajčata
- worchestrová omáčka
- olivový olej
- chilli
- česnek
Postup
1. Rozklepněte vajíčko a obalte v něm toastový chléb. Na mírně zahřátou pánev dejte rozpustit dvě lžíce másla. Na másle opečte toast obalený ve vajíčku.
2. Na suché pánvi pomalu opečte slaninu.
3. Opečený toast posypte sýrem. Pokapejte worchestrovou omáčkou, přikryjte druhým toastem, vraťte zpět do pánve a smažte dál. Až se sýr rozteče, otočte ho na druhou stranu. Po chvíli ho posypte sýrem a znovu otočte. Vrchní stranu opět posypte sýrem. Pro zvýraznění chutě použijte chilli. Zase otočte. Na druhou stranu nasypte také chilli. Dejte toast na talíř a navrch položte slaninu.
4. Pro zpestření si připravíme ještě jednu verzi toastu. Rajčata nakrájejte nahrubo a nechte restovat na oleji. Přidejte stroužek česneku, trochu balsamika a posolte. Orestujte slaninu.
5. Potřete kváskový chléb s olivami rajčatovou omáčkou, posypte větším množstvím strouhaného cheddaru, navrch dejte slaninu a přiklopte druhým chlebem. Na pánev kápněte trochu olivového oleje a chléb opečte z obou stran dozlatova. Hned servírujte.