Guacamole znali již Aztékové, jeho název v překladu znamená avokádová salsa. Pokud jste ji ještě neochutnali, zkuste si ji připravit podle receptu Lukáše Neckáře, je opravdu skvělá!
Ingredience:
- 4 měkká avokáda
- balení toastového chleba (americký typ je nejlepší)
- šalotka
- šťáva z limetky
- sůl
- pepř
- 2 rajčata zbavená dužiny
- chilli papričky dle chuti
- koriandr
- hořčice
- med
- oříšky
- citron
- salát
- olivový olej
Postup:
- Avokádo nakrájejte na kousky, vidličkou ho v misce rozmačkejte.
- Rajče nakrájejte na čtvrtky a odkrojte dužinu, tu nepoužijete. Nakrájejte na drobné kostičky.
- Šalotku a chilli papričku nakrájejte najemno, můžete tam nechat semínka – potom to bude víc pálit.
- Lístky koriandru nechte na ozdobu, do guacamole nasekejte stonky koriandru.
- Smíchejte avokádo s rajčaty, chilli, šalotkou, koriandrem. Přidejte limetku, sůl, pepř.
- Připravte dresink na salát: smíchejte šťávu z limetky, cukr nebo med, dijonskou hořčici, sůl, pepř.
- Na talíř vyskládejte listy salátu, na ně položte jahody, feta sýr, přelijte zálivkou. Podávejte s toasty.