Salát nemusí být jen jednobarevně zelený a chutnat stále stejně po octovo-olejové zálivce… Zkuste teplý, barevný a výborně dochucený salát s rukolou, lilkem, grilovanou paprikou a kozím sýrem.
1. Nejprve ugrilujte papriku – omyjte ji a dejte na pekáček na cca 20 minut do trouby na 180°C. Hotová je, když má pár načernalých míst. 2. Lilek omyjte a nakrájejte na tenká kolečka, která ještě přepůlte. Vzniklé plátky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, posolte a nechte cca 10 minut „vypotit“. Vzniklé krůpěje vody osušte kuchyňskou utěrkou. Pak pokapte olivovým olejem, opepřete, maličko dosolte a dejte do trouby na cca 25 minut. 3. Grilovanou papriku přendejte do misky, přikryjte potravinovou fólií a nechte cca 10 minut „zapařit“. Příprava zálivky – česnek oloupejte, nakrájejte ho na tenké plátečky a osmažte v rendlíku na jedné lžíci olivového oleje. Po pár minutách snižte plamen, přilijte rajčatový protlak, přisypte oregano, trochu osolte, opepřete a nechte povařit. Cherry rajčátka nakrájejte na polovinu a sušená rajčata na tenké plátky. Grilovanou papriku oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte ji na menší kousky. Kozí sýr nakrájejte na kolečka.Do mísy přendejte lilky, grilovanou papriku, cherry rajčátka a sušená rajčata, rajčatovou omáčku a vše lehce promíchejte. Do hlubokého talíře dejte hrst rukoly, přelijte připravenou rajčatovou směsí, ozdobte pár lístky rukoly, 2 čerstvými cherry rajčátky, plátky kozího sýra, zakápněte olivovým olejem, opepřete a podávejte.Ingredience
Postup