Kdo by neměl rád bramborovou polévku. Klasika každé české kuchyně. Pokud si ji chcete pomocí jedné ingredience ozvláštnit, pak k ní přidejte pórek. Bramboračka s pórkem bude rázem chutnat úplně jinak než bramboračka, na kterou jste doposud zvyklí. Je zajímavé, co dokáže s jakýmkoliv pokrmem i jedna přidaná ingredience navíc.
Bramboračka s pórkem
Obrovskou výhodou tohoto pokrmu je fakt, že jde o jednoduchý recept, který bez problémů zvládne připravit i naprostý začátečník. Kromě toho je tento recept také zařazen do kategorie rychlých receptu, takže jeho příprava vám nezabere příliš mnoho času. Jaké ingredience jsou zapotřebí k přípravě bramboračky s pórkem? Na pokrm si připravte 1 ks pórku, 250 g brambor, 25 g másla, 1 lžíci oleje, 1 kostku knor bohatého zeleninového bujonu, 300 ml mléka a 150 g taveného sýru. Na závěr nezapomeňte také na 1 lžičku kmínu, sůl a hrst bylinek.
Jako první si očistíme pórek. Brambory si připravíme tak, že je oloupeme a poté i nakrájíme na malé kousky. Připravíme si hrnec a do něho vložíme máslo, které necháme rozehřát, a to společně s olejem. Následně přidáme nakrájený pórek, brambory a kmín. Takto necháme chvíli podusit. Jakmile je hotovo, zalijeme ingredience vývarem a necháme vařit po dobu asi 20 minut. Brambory musí být měkké, tak poznáme, že je vaření na správné cestě. Pokud po uplynutí doby nebudou měkké, prodlužte tuto dobu o dalších 5 minut.
Finální kroky a chutný pokrm na stole
Nyní si připravíme menší hrnec a v něm si necháme rozpustit sýr pomocí mléka. Sýr se nejenom rozpustí, ale také ohřeje. Po dokončení této částí můžeme ingredience vlít do polévky a podle chuti ji dosolíme. Na úplný závěr můžeme polévku posypat bylinkami, mezi které patří například petrželka nebo pažitka. To už bude záležet čistě jen na vás.