Rostou? Rostou, houbařská sezóna je v plném proudu. Kterou houbovou polévku máte nejraději? Co takhle zkusit bramboračku se zastřeným vejcem.
Ingredience:
- 50 g sušených rajčat
- 800 ml zeleninového vývaru nebo vody
- slunečnicový olej
- 150 g cibule nakrájené najemno
- 4 stroužky drceného česneku
- 150 g mrkve nakrájené na kousky
- 150 g petržele nakrájené na kousky
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 g brambor nakrájených na kostičky
- 1 bobkový list
- 1 lžíce lístků tymiánu
- 1 lžíce čerstvé majoránky + na ozdobení
- 1/2 lžíce sušené majoránky
- 1 lžíce drceného kmínu
- 150 g čerstvých hub pokrájených na menší kousky
- 4 vejce
- ocet
- sůl a pepř
V letních měsících můžete přidat do polévky citronovou kůru, v chladnějších zase více česneku.
Celý recept najdete v novém čísle časopisu F.O.O.D.