Bramboráky patří mezi velice oblíbené jídlo, co se týče Českého národa. Jinými slovy se dají bramboráky označit za jakousi českou klasiku. Pokud k tomu dodáte česnek, pak je to ta pravá pochoutka, kterou si můžete připravit nejenom na večeři, ale i na oběd. Poradíme vám, jak bramboráky připravit a jaké suroviny pro jejich přípravu zakoupit.
Připravujeme českou klasiku aneb bramboráky
Nyní se podíváme na suroviny. Jestliže vám jedna z níže uvedených surovin bude chybět, bramboráky nebudou mít tu správnou chuť. U hlavních surovin je ani nebudete moct udělat. Před nákupem se tedy ujistěte, že je váš seznam potřebných surovin skutečně kompletní. Na bramboráky budete potřebovat 750 g brambor, 4 stroužky česneku, 175 až 200 g hladké mouky, 1 ks vejce, rostlinný olej, 4 lžíce mléka, 2 lžíce majoránky, sůl a pepř mletý. Podle chuti je možné bramboráky na závěr ozdobit. Nejčastější surovinou pro ozdobu je petrželka.
Vezměte si brambory. Ty omyjte a následně oloupejte. Jakmile máte hotovo, je potřeba je najemno nastrouhat. Jestliže máte přebytečnou vodu z bramborákového těsta, zbavte se ji. Podobný proces uděláme i u česneku. I ten musíte oloupat a nastrouhat. Po dokončení procesu jej prolisujte lisem, který je určen pro tyto účely. V další fázi si vezmeme mléko, jež je nutné ohřát a poté nalít k bramborám. V neposlední řadě přidáme zbylé ingredience, mezi které patří hladká mouka, vejce a prolisovaný česnek. Vytvořenou směs opepříme a osolíme.
Jak postupovat dále?
Blížíme se do samotného konce. Teď si do rukou vezměte pánvičku. Nechte na ní rozehřát olej. Po rozehřátí vkládáme pomocí lžíce směs, kterou následně rozetřeme po pánvičce. Těsto by mělo chytat zlatou barvu. Akci znovu opakujeme po otočení směsi. Bramboráky lze v této fázi ozdobit petrželkou, jak jsme již naznačovali v předchozích odstavcích. To už ovšem záleží čistě jen na vás.