Vyzoušejte naši španělskou specialitu, bramborovou tortillu, jejímž základem jsou zapečené brambory, tradiční salám chorizo a sýr čedar s vejci. Takovouto variantu torilly jste určitě ještě neochutnali!
Ingredience
- 300 g uvařených brambor
- 300 g salámu Chorizo
- 100 g čedaru
- 3 lžíce másla
- 5 cibulí
- 4 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- NA SALÁT:
- hrst oliv Kalamata v oleji
- 1 balíček rukoly
Postup
1. Uvařené brambory, salám chorizo a očištěné cibule nakrájejte na slabší kolečka. Čedar nastrouhejte na jemno.
2. Rozpalte pánev s olivovým olejem a máslem a orestujte na ní cibuli dozlatova.
3. Zapékací mísu vymažte máslem a vyskládejte do ní brambory, cibuli a chorizo.
4. Rozpalte troubu na 180 °C. Rozšlehejte vejce, přidejte k nim nastrouhaný chedar a zalijte směs v zapékací míse. Pečte 25-30 minut. Podávejte s rukolovým salátem s olivami.
Poznámky
Chorizo je salám podobný klobáse, z vepřového masa a slaniny a pochází z Španělska. Tradiční ingerdience je sladká nebo pálivá paprika, směs bylinek a česnek.