Tento recept Lukáš připravil jak ve veganské tak vegetariánské verzi. Budete překvapeni tím, jaký efektní pokrm dostanete smícháním brambor a červené řepy. Stačí jen dobře dochutit a původní suroviny vůbec nerozeznáte. Milovníci ryb si mohou připravit verzi s lososem.
Ingredience:
Bramborový tatarák:
- 4-5 ks uvařených středních brambor
- 1 ks uvařené červené řepy
- 2 stroužky česneku
- svazek jarní cibulky
- 1 ČL kečupu
- 1 ČL hořčice
- sůl
- špetka sladké papriky
- sójová omáčka
- dijonská hořčice
- topinky nebo toasty k servírování
Lososový tatarák:
- 400 g lososa
- 1 limetka
- snítka kopru
- sůl
- pepř
- toasty k podávání
Postup:
- Budeme připravovat veganský bramborový tatarák. Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Oloupejte je. Dejte je do mixéru společně ostatními surovinami na přípravu veganského tataráku a rozsekejte. Část jarní cibulky si nechte na ozdobu.
- Na lososový tatarák nakrájejte na kousky lososa, nasekejte kopr, zakápněte limetkou, osolte, opepřete a smíchejte. Oba tataráky podávejte s toasty.