Kdo by neměl rád bramborový guláš, který je v České republice považován za klasiku, jež je v restauracích vyhledávaná. Pokud si jej chcete připravit i u sebe doma, stačí vám k tomu správné ingredience a následně i samotný postup. Ten vám zajistí výborný pokrm, který bezesporu ocení celá vaše rodina. Jak si připravit chutný bramborový guláš? Podívejme se na to společně.
Chutný a rychlý bramborový guláš
Nejprve se společně podíváme na potřebné ingredience k přípravě bramborového guláše. Pokud si chcete připravit chutný bramborový guláš, připravte si v první řadě brambory, slunečnicový olej, hladkou mouku, majoránku, sladkou papriku, točený salám nebo buřty, cibulku a vodu. Tyto ingredience vám hravě vystačí k tomu, abyste si během pár desítek minut připravily chutný bramborový guláš. Po přípravě ingrediencí se můžete pustit do přípravy pokrmu. Jak postupovat vám popíšeme v odstavci níže.
Na oleji je potřeba osmahnout cibuli, kterou nejprve nakrájíme. Osmahnutou cibuli zasypeme paprikou a necháme vzkypět. Takto necháme zalít hrníčkem vody. Poté přidáme opět další hrnek vody a brambory. Brambory předem připravíme, a to tak, že je nakrájíme. Takto necháme vařit. Následně podle svého uvážení přidáme opět vodu. Necháme pokrm zahustit hladkou moukou. V této fázi nakrájíme salám na kostičky a necháme vařit dále. Jak dokončit bramborový guláš? Následujte nás dále.
Dokončujeme bramborový guláš
Na závěr můžeme opět podle vlastní chuti přidat buď to další papriku nebo jiné ochucovadlo, které pokrm zvýrazní. Jakmile brambory změknou, přidáme majoránku. Tím dodáme rovněž pokrmu správnou chuť. Přejeme vám dobrou chuť. Příprava pokrmu vám nezabere příliš mnoho času. Přitom se jedná o velice chutný pokrm, který je zařazen do českých klasik, jak jsme již uvedli na začátku tohoto článku.