Březnové číslo časopisu F.O.O.D. je velkou oslavou brambor, vynikající, variabilní a přitom levné suroviny. Uvaříme si z nich ve vytopené předjarní chalupě se skvělou finalistkou soutěže MasterChef Česko Leou Siekel. Také byste si dali vídeňský salát, babiččiny francouzské brambory nebo škubánky ve strouhance? Lea nabudí chutě i slanými pečenými dobrotami, domácí rohlíky, štrúdl se špenátem, nádivkové muffiny či pórkový koláč jsou jídla, která mizí rovnou z plechu.
Nechte se také pozvat na bramborový fine dining do KRO kitchen, stejně jako do kuchyně šéfkuchaře Lukáše Soukupa, Brambory na Pankráci jsou totiž podnik s originálním bramborovým konceptem. V čísle se o bramborách dočtete leccos zajímavého a hlavně praktického, zároveň se ale můžete nechat zlákat lanýži a kaviárem. Nemusí se přece podávat jen na Silvestra.
A víte, jak to vypadá, když si doma upeče charismatický cukrář Josef Maršálek? Podává se jogurtový koláč s jablky, čokoládová kostka, obrácený pomerančový koláč, mramorový chlebíček s mákem… K sladkému dezertu potom patří prvotřídní káva. F.O.O.D. se proto rozjel do Liberce za létajícím baristou Lukášem Benjaminem Brosem, který vás provede svým voňavým a pozoruhodným světem kolem pražírny Nordbeans, kde geniálně spojili severskou kávovou kulturu s gastronomickými tradicemi Jizerek – schválně ochutnejte chlebíčky a koláče z jejich kavárny.
Gastronomická výprava dál za české hory povede tentokrát do Amsterdamu, Londýna a Paříže, připravte se, bude to pořádná dámská jízda. A pohodová „foodovská tečka“? Fejeton z pera spisovatelky, ilustrátorky a gastronautky Denisy Proškové.