Buddha Bowl se stala fenoménem letošního rok, ale ve skutečnosti se nejedná o žádnou velkou novinku. Alespoň ne v Jižní Koreji, kde se varianta Buddha Bowl zvaná Bibimbap podává již od počátku 20. století.
1. Maso několik hodin před přípravou naložte. Pokrájejte ho na kusy velké tak akorát do pusy a dejte do misky. Přidejte dvě lžíce sladké a dvě lžíce slané sojové omáčky, jeden prolisovaný stroužek česneku, dvě lžíce sezamového oleje a dvě lžičky třtinového cukru. Nechte odležet. 2.Omyjte cukety a oloupejte mrkev. Nakrájejte je na proužky, neboli na julienne. Žampiony očistěte a nakrájejte tak, aby vynikl tvar hub. Omyjte také špenát a oloupejte a prolisujte zbylý česnek. 3. Vezměte pánev a smíchejte v ní kapku sezamového a slunečnicového oleje. Postupně na ní opékejte každý druh zeleniny zvlášť a pokaždé přidejte trochu oleje, česneku a soli. Vyndávejte do oddělených misek a postup opakujte s dalšími druhy zeleniny. 4. Uvařte rýži podle druhu. Dejte jí do misek a pokryjte zeleninou. Na pánvi připravte maso i s marinádou a vše přidejte do misek. Naposledy rozehřejte pánev a připravte čtyři vejce – volská oka. Dejte je navrch hotového pokrmu a servírujte teplé. Vzhledem k množství etap přípravy může být obtížné udržet pokrm teplý. Doporučujeme nahřívat talíře. Ingredience
Postup
Poznámky