Bez bohatě naplněného burrita si mexickou kuchyni ani neumíme představit. Jedná se o tortillu do které se zabalí maso, fazole, zelenina, sýr, guacamole a další ingredience. Seženete ho jako rychlé občerstvení do ruky nebo se podává i na talíři přelité méně či více pálivkou omáčkou.
Ingredience:
- 4-8 tortill
- 400 g uvařené rýže
- 400 g kuřecího masa
- 10 vajec
- cherry rajčata
- fazole v nálevu
- 200 g slaniny
- koriandr
- chilli
- sůl
- pepř
- paprika
- olivový olej
- petržel
Postup:
- Rozklepněte vejce, vlijte je do rozpáleného oleje na pánvi, udělejte míchaná vajíčka. Osolte, dejte stranou.
- Slaninu osmahněte.
- Ochuťte fazole chilli papričkami, petrželí, osolte.
- Tortillu nahřejte na pánvi a naplňte směsí vajec, masa, slaniny, zeleniny.
- Kalifornskou tortillu naplňte krevetami, avokádem, jarní cibulkou, sýrem, barevnou zeleninou, fazolemi.
- Jako další verzi můžete mít zapečenou tortillu. Zabalte, posypte nastrouhaným sýrem a zapečte.