Při návštěvě Zlína nám několikrát padl do oka časopis Štamgast a Gurmán. Díky němu jsme se dozvěděli o zajímavých místních gastronomických akcích, jejichž velkou část jsme při našem pobytu navštívili. Také jsme využili několika doporučení na místní restaurace a spokojenost! Až navštívíte Zlínský kraj, nezapomeňte si časopis prolistovat, ať vám žádná zajímavá akce neunikne. O šéfredaktorovi časopisu jsme zjistili, že ve Zlíně sedne na vlak a s časopisem objíždí celou Českou republiku v rámci gastronomických akcí. Kdo je velký cestovatel a gurmán Jaroslav Střecha? Dozvíte se v rozhovoru.
Již deset let vedete časopis Štamgast & Gurmán, jak to změnilo Vaše vnímání české gastronomie?
Myslím, že nijak zásadně. Je pravdou, že teď vnímám třeba návštěvu restaurace z obou stran, tj. z pohledu majitele a zároveň jako host, což nemusí být vždy ideální. Na druhou stranu vnímáte také všechny ty problémy oboru a někdy si říkáte, jak to vlastně všechno může fungovat.
Kde můžou čtenáři magazín získat?
Náš časopis vznikl před lety ve Zlíně. Proto na něj natrefíte nejvíce ve Zlínském kraji – v restauracích, kavárnách a hotelech. Díky spolupráci s jedním velkoobchodem magazín naleznete také v jeho pobočkách v Brně, Olomouci a Ostravě. Vidět je nás také na různých gastronomických akcích, food i gastrofestivalech, kde jsme často mediálním partnerem.
Dá se časopis předplatit?
Ano, tato možnost tu je. Máme desítky předplatitelů z regionů mimo naši bezplatnou distribuci, kteří mají zájem o časopis, a pro které je zasílání poštou komfortní.