Tento zjednodušený Ceasar salát je skvělý recept pro chlapa, kterému se nechce dlouho stát za plotnou, ale chce si připravit zdravou večeři, a to i s masem. Stačí na chvíli naložit a orestovat maso, připravit pikantní zálivku, naservírovat salát na talíř, přidat kuřecí plátky, nastrouhat parmezánem a je hotovo!
Ingredience
- 1 kuřecí prso 10 sušených rajčat (v oleji)
- 1 baby salát (nebo římský salát)
- 50 g parmezánu
- ZÁLIVKA:
- 50 g parmezánu
- 2 ančovičky
- 4 lžíce majonézy
- 5 kuliček drceného pepře
- 1 lžíce francouzské hořčice hrubozrnné
Postup
1. Do misky dejte kuřecí maso nakrájené na plátky a sušená rajčata pokrájená na drobné kousky i s dvěma lžícemi oleje, ve kterém byla naložená. Nechte alespoň 15 minut marinovat.
2. Salát omyjte, otrhejte na jednotlivé listy, můžete ho dle chuti ještě pokrájet a dejte do misky. Připravte zálivku – v misce smíchejte majonézu, drcený pepř, hořčici, najemno nastrouhaný parmezán, ančovičky posekané na pastu, 2-3 lžíce vody a zamíchejte.
3. Rozpalte pánev (nasucho) a opečte kuřecí maso z obou stran po dobu několika minut. Salát polijte zálivkou, promíchejte a naservírujte ho na talíř. Přidejte kuřecí plátky pokrájené na menší kousky, nahrubo postrouhejte parmezánem a podávejte.