Rádi byste ochutnali celerovou polévku s ovocem? V tom případě vám doporučujeme použít jablečnou šťávu. Ta vám dokáže nahradit ovoce téměř v celém měřítku. Kromě toho je celerová polévka s jablečnou šťávou natolik sytá, že vám hravě vystačí pouze tento pokrm. Jak si připravit celerovou polévku? A co je potřeba si připravit za ingredience?
Ingredience na 4 porce celerové polévky
Prozradíme vám, jaké budete potřebovat ingredience k přípravě celerové polévky s jablečnou šťávou. Níže uvedené ingredience vám postačí k tomu, abyste z nich dokázali připravit 4 porce. Na seznam potřebných surovin si tedy pište 1 cibuli, 400 g celeru, 2 lžíce rostlinného oleje, 400 ml jablečné šťávy s obsahem 100 % a 800 ml zeleninového vývaru. Dále se neobejdete u přípravy této polévky také s 250 ml smetany na vaření a soli. Na posypání si připravte 4 lžičky drceného barevného pepře a 6 snítek čerstvého kerblíku. Nyní se můžete pustit do přípravy pokrmu.
Jak v této fázi postupovat? Jako první si očistěte cibuli a následně ji nakrájejte najemno. Pochopitelně musí být cibule oloupaná. V druhé fázi si očistíme celer, který rovněž nakrájíme, jen s tím rozdílem, že tady volíme krájení na kostky. Cibuli necháme zpěnit na oleji. Poté přidáme celer a necháme taktéž připravovat. Po dobu jedné minuty navíc ingredience mícháme. Po zhotovení této částí celer zalijeme vývarem a jablečnou šťávou. Takto necháme povařit po dobu asi 30 minut. V dalším odstavci vám povíme, jak celerovou polévku s jablečnou šťávou dokončit.
Jak dokončit tento pokrm?
Blížíme se do úspěšného konce. Nyní si polévku rozmixujeme a přidáme smetanu. Podle svého uvážení přidáme sůl na dochucení. Poté necháme polévku projít varem. Před servírováním posypte polévku nakrájeným kerblíkem a drceným pepřem.