Celerový krém patří k polévkám, které vás zasytí. Pokud si ji dokážete připravit podle níže uvedeného receptu, nepochybujeme o tom, že by vám tento pokrm nechutnal. Stačí se jen zaměřit na potřebné suroviny a následně samotnou přípravu receptu. Uvidíte, že je celerový krém skvělou polévkou, kterou lze kombinovat s několika druhy hlavních jídel. Pojďme si tuto polévku společně připravit.
Jemný celerový krém
V první řadě vám prozradíme potřebné suroviny k přípravě celerového krému. Teprve poté se budete moct posunout na přípravu pokrmu. Víte, jaké suroviny si máte připravit? Že ne? Jako první je zapotřebí 1 větší celer a 1 střední cibuli. Dále nesmíte zapomenout také na mrkev, 5 stroužků česneku, 1 litr mléka. Na závěr by ve vaší kuchyni neměly chybět ani tyto suroviny: sůl, pepř, vegeta, hladká mouka, máslo a olej. Nyní máte suroviny připravené, a tak se můžete pustit do přípravy receptu.
Jak postupovat s přípravou celerového krému? První fáze je o nastrouhání mrkve a celeru. Poté si nakrájíme cibuli a necháme ji zpěnit na oleji. K cibuli přidáme nastrouhanou zeleninu, kterou necháme orestovat a zalijeme následně mlékem. Takto okořeníme a přidáme rozmačkaný česnek. Necháme vařit po dobu asi 20 až 25 minut. Polévku rozmixujeme a přidáme jíšku. Tu si vyrobíte pomocí másla a hladké mouky. Necháme dochutit pomocí citrónové šťávy. Blížíme se pomalu ke konci. Teď už jen stačí správně servírovat. Co se k této polévce náramně hodí?
Servírovat můžete s opečenou houskou
Celerový krém je dobré servírovat s opečenou houskou. Takto se to dělá v mnoha státech. Je dobré celerový krém také ozdobit pomocí zelené petrželky. Tady ovšem chápeme, že ne každému může zelená petrželka chutnat. Co se týče opečené housky, příprava vám zabere jen pár desítek vteřin a pokrmu to dodá tu správnou chuť. Navíc vás opečená houska k celerovému krému o to více zasytí.