Že jste doteď zkoušeli jen žluté kari? Právě přišel čas na změnu! Kari je klasickou thajskou pochoutkou a existuje nespočet jeho obměň. Každá rodina má svůj tradiční recept. Při jeho přípravě je důležitý výběr kvalitních surovin, zvláště to platí u kari pasty, určitě nekupujte tu nejlevnější.
Ingredience:
- 50 g červené kari pasty
- 300 g tofu nebo masa
- 150 ml kokosového mléka
- 150 ml vývaru
- 2 PL cukru
- rybí omáčky
- 1 limetka
- 1 mrkev
- ½ červené cibule
- paprika tří barev
- pórek
- brokolice
- ředkev
- čínské zelí
Postup:
- Nakrájejte zeleninu, tofu nebo maso.
- Maso orestujte, přidejte kari pastu, zalijte kokosovým mlékem a vývarem (půl na půl).
- Přidejte cukr, rybí omáčku a limetku.
- Jakmile máte dochuceno, přidejte zeleninu, bylinky, chvilku povařte a servírujte.