Víte, proč jsou děti v Minnesotě tak extrémně hodné? Protože je rodiče za odměnu berou na cheeseburger se zapečeným sýrem „Juicy Lucy“! Takhle šťavnatý burger jste ještě nejedli!
1. K mletému masu přidejte otrhané lístky tymiánu, lžíci worcester omáčky, lžičku granulovaného česneku, osolte celerovou solí, opepřete a promíchejte. Na stůl rozložte potravinářskou fólii, vytvarujte 2 kuličky velikosti golfového míčku a na fólii je zploštěte na tenčí plátky. 2. Sýr nakrájejte na tenké plátky a pak na malé kousky (cca 1×1 cm) a poklaďte jimi střed jednoho připraveného masa. Druhým masem přiklopte a přitiskněte okraje k sobě – co nejpevněji, aby sýr při smažení nevytekl. Zabalte do fólie a dejte na cca 1 hodinu odležet do ledničky. 3. Mezitím připravte majonézu – do misky dejte dvě lžíce majonézy, půl lžičky tabasco omáčky, lžičku citronové šťávy a promíchete. 4. Bulku na hamburger rozřízněte napůl a obě vnitřní strany dejte na pánev na sucho opéci. Salát pokrájejte na tenké plátky. Zkaramelizovanou housku dejte stranou, vyndejte maso z ledničky, olivovým olejem lehce potřete obě jeho strany a na rozpálené pávni grilujte cca 2-3 minuty z každé strany. 5. Spodek housky potřete dvěma lžičkami připravené majonézy, posypte salátem, přidejte hotové maso, pokrájené nakládané okurky. Vrchní část housky potřete zespoda dvěma lžičkami barbecue omáčky a přiklopte burger. 6. Ještě horkou pánev polijte ¼ skleničkou vody, postavte na ni hotový burger a přiklopte ho mísou. V této „sauně“ nechte burger cca 30 vteřin, bude pak maximálně šťavnatý. Pak můžete hned podávat.Ingredience
Postup