Frankfurtská polévka je pochoutkou mnoha strávníků. Jedná se o polévku, která nás dokáže zasytit, a to v jakémkoliv ročním období. Pokud nevíte, jak si tuto polévku připravit i u sebe doma, pak se zaměřte na odstavce níže. Prozradíme vám, jaké ingredience si máte připravit pro chutnou frankfurtskou polévku. Následně se také společně podíváme na to, jak se pustit do přípravy receptu.
Frankfurtská polévka
Na frankfurtskou polévku si připravte pět nožiček frankfurtských párků, větší cibuli, lžíci sádla, 3 ks brambor, kostku masoxu. Kostku masoxu můžete, ale nemusíte vynechat. To už bude záviset na vás. Pomocí kostky masoxu podpoříte chuť frankfurtské polévky. Tyto ingredience vám vystačí přibližně na 6 až 8 porcí. Pochopitelně bude záležet na tom, o jak velké porce se bude jednat. Co se týče ingrediencí, dále si připravte také 75 g hladké mouky, sůl, petrželovou nať, pepř, česnek a 3 kávové lžičky sladké mleté papriky. Nyní se můžete pustit do přípravy receptu.
Vezměte sádlo a vložte ho na pánev. Na pánvi necháme restovat najemno nakrájenou cibuli, a to do zlata. Po orestování cibule přidáme mouku a necháme ji osmažit. Místo pánve můžete použít i hrnec. Do něho se vám lépe budou vkládat další ingredience. Hrnec nebo pánev je potřeba nyní odstavit. Po odstavení přidáme sladkou papriku. Jakmile nám vznikne červená zásmažka, zalijeme ji přibližně dvěma litry vody. V této fázi přichází řada na kostku masoxu. Při občasném míchání necháme povařit přibližně na 25 až 30 minut.
Jak postupovat dále?
Při vaření se můžete pustit do brambor. Ty nakrájejte na menší kostičky. Párky následně rovněž nakrájíme, ale na tenké kolečka. Po uplynutí doby vložíme do hrnce nakrájené brambory. Takto opět necháme povařit, a to znovu na 25 až 30 minut. Jakmile doba vaření uplyne, přidáme nakrájené párky a znovu necháme vařit na stejnou dobu. K závěru můžete dochutit česnekem, solí a pepřem. Přidat lze také petrželovou nať.