Kukuřičná polévka nepatří mezi příliš populární pokrmy. Je to dáno tím, že se strávníci obávají toho, jak tato polévka chutná. Pokud si ji připravíte doma, pak se můžete určitě spolehnout na to, že vás její chuť příjemně zaskočí. Kukuřičná polévka vás mimo jiné dokáže zasytit a je tak skvělým pokrmem pro lehčí hlavní chod. Pomocí polévky se totiž dojíte.
Příprava kukuřičné polévky
Vynikající kukuřičnou polévku si připravíte převážně díky správně zvoleným ingrediencím. Pokud chcete docílit chutné polévky, pak z níže uvedeného seznamu nevynechejte žádnou surovinu. Každá jednotlivá surovina hraje svou roli v celkové chuti této kukuřičné polévky. Připravte si tedy 1 ks mrkve, 1 ks petržele, ½ cibule, 35 g másla, lžíci olivového olejke, 500 ml zeleninového vývaru, špetku kurkumy a lžičku římského kmínu. Pochopitelně podle chuti je dobré mít u sebe sůl. Množství soli už bude záležet na každém z vás. Rozhodně to s ním ale nepřehánějte.
Po přípravě ingrediencí se můžete pustit do přípravy kukuřičné polévky. Jako první si oloupeme mrkev a petržel. Tu poté důkladně opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Do hrnce přidáme máslo a olivový olej. Máslo je potřeba rozpustit. Cibuli následně nasekejte najemno. Přidáme kořenovou zeleninu, kterou poté na vyšším plamenu necháme osmahnout do zlatavé barvy. Osmahnutí by mělo být jemné, nikoliv přepálené a dlouhé. Přidáme cibuli a vyčkáme, než zesklovatí. Proces trvá přibližně 2 až 3 minuty. Opláchneme mraženou kukuřici a přidáme k zelenině.
Kukuřičná polévka a dokončující postup
Promícháme a přidáme římský kmín společně s kurkumou. Nezapomeňte na přilití vývaru. Podle chuti osolíme a opět promícháme. Takto necháme vařit pod pokličkou, a to po dobu 15 až 20 minut. Kukuřice musí změkčit. Na závěr jen pomocí mixéru necháme rozmixovat a znovu dochutíme podle své chuti. Přejeme vám dobrou chuť. Uvidíte, že vám tento pokrm zachutná.