Kdo by si z mužů nedal vepřovou pečeni na pivu? Tento recept však není pouze pro muže, ale pochutnat si na něm mohou i ženy. Pokud máte na tento recept chuť, poradíme vám, jak tento recept připravit. Uvidíte, že si jej můžete snadno připravit i u sebe doma, a to bez toho, aniž byste museli navštěvovat kvalitní restauraci. Pojďme se společně podívat na přípravu chutného pokrmu.
Vepřová pečeně na pivu
Opět je potřeba se napřed podívat na potřebné ingredience. To je polovina úspěchu v přípravě kvalitního pokrmu. Co budete potřebovat k přípravě chutné vepřové pečeně na pivu? Jako první si připravte vykostěnou dvoukilovou vepřovou kýtu, dále pak nezapomeňte také na 1 l piva, 8 kuliček černého pepře, 2 ks bobkového listu, 2 ks hřebíčku a velkou cibuli. Ingredience je nutné připravit také pro potírání. Na potírání budete potřebovat 125 ml vypečené šťávy, 65 g meruňkového nebo broskvového džemu a 20 ml dijonské hořčice. Ta slouží pro celkové ochucení.
Vezměte hrnec a vložte do něho maso, a to společně s pivem a kořením. Takto necháte ingredience přivést k varu. Poté ještě nechejte suroviny přibližně po dobu 30 minut probublávat. Jakmile necháte maso přivést k varu a probublávat, je zapotřebí, aby ingredience vychladly. Po vychladnutí maso z hrnce vyndáme. Zbavte maso zbytečného tuku a kůže. Maso nařízneme pomocí ostřejšího nože. Poté vezměte pekáč, jež necháte promazat olejem. Kromě oleje přidáme do pekáče i cibuli. Jakmile necháte vystlat pekáč cibuli, přidejte maso. Zakryjeme pekáč pokličkou a necháme péct po dobu 40 minut. Péct necháme na 160 stupňů celsia.
Dokončujeme přípravu chutného receptu
Po čase zvyšte teplotu o 20 stupňů celsia. Nyní se pustíme do ingrediencí na potírání. Ty všechny spojíme a vyšleháme. Pomocí vhodného předmětu naneseme směs na maso, a to tak, aby bylo potřeno celé. Necháme péct po dobu 20 minut, jen s tím rozdílem, že maso tentokrát nebudeme přikrývat poklicí. Po uplynutí doby vyndáme a znovu potřeme. Takto opět necháme péct dalších 20 minut.