Pokud máte rádi zeleninovou polévku, pak si jistě pochutnáte na tomto pokrmu. Dnes si totiž společně připravíme zeleninovou polévku s ředkvičkami. Výhodou této polévky je fakt, že vás dokáže příjemně zahřát i zasytit. Mimo jiné vám dodá potřebné vitamíny a velké množství energie do celého dne. Jak si takovou polévku připravit? Vezměte si tužku a papír.
Zeleninová polévka s ředkvičkami
Jako první se společně podíváme na potřebné ingredience. Ingrediencí budete k přípravě této polévky potřebovat více. Připravte si tedy 2 svazky ředkviček, 1 ks cibule, 2 ks brambor, 2 lžíce slunečnicových semínek, 1 lžíci másla, 1 lžíci slunečnicového oleje, 800 ml zeleninového vývaru, mletý kmín, 100 ml smetany 12 %, sůl, pepř a krutony. Pokud nemáte krutony, jistě si vystačíte i s opečeným kmínovým chlebem. To už bude záležet na tom, co máte po ruce nebo na jakou z těchto ingrediencí máte chuť. Jakmile máte ingredience připravené, můžete se pustit do další fáze. Vezměte si ředkvičky a ty důkladně očistěte.
Zbavte ředkvičky lístků. Lístky můžete nechat na ozdobení. To necháme čistě na vás. Ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka. Poté vezměte cibuli, kterou rovněž nakrájíme, ale s tím rozdílem, že cibuli budeme krájet najemno. Brambory naopak na větší kostky. Mezitím si necháme na sucho orestovat semínka. Do hrnce vložte máslo a olej a na těchto ingrediencí nechte zesklovatět cibuli společně s ředkvičkami. Následně důkladně promíchejte a nechte pár minut vařit. Dále přidáme brambory a zalijeme vývarem. Opět necháme vařit, a to až do fáze, kdy jsou brambory měkké. To potrvá přibližně 20 minut. Hrnec odstavíme a rozmixujeme dohladka.
Už brzo budeme servírovat!
Polévku na závěr necháme ochutit kmínem, solí a pepřem. Sůl a pepř použijeme dle svého uvážení. Vmícháme smetanu a necháme prohřát. Polévku můžete ozdobit lístky z ředkviček a poté servírovat. Přejeme vám dobrou chuť.