Kdo by neměl rád chutné dezerty? Pokud jste měli vynikající oběd a rádi byste ho zakončili něčím sladkým, můžete si dezert připravit i bez předchozích znalostí, a to během několika málo minut. Seznámíme vás s recepty, které hravě zvládne i úplný začátečník. Jediné, co budete potřebovat je čas a pár ingrediencí. Následně už budete postupovat podle receptu. Pojďte do toho s námi.
Chutné dezerty si dokáže připravit i úplný začátečník
Prvním receptem, který by u vás doma neměl chybět je bublanina s ovocem. Bublaninu vám s největší pravděpodobností nemusím popisovat. Jedná se o jeden z nejznámějších dezertů vůbec, takže už dopředu víte, do čeho jdete. Jestliže vám bublina chutná, přinášíme vám recept. V první řadě si připravte 1 hrnek krupicového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 pytlík kypřicího prášku do pečiva, sůl, 1 kelímek smetany ke šlehání, hrubou mouku na plech, 3 hrnky čerstvého ovoce, moučkový cukr a 3 vejce větší velikostí.
Ještě před tím, než se pustíte do práce si předehřejte troubu, a to na 180°C. Poté si vezměte mísu a do ní vyklepněte vejce. K vejcím přidejte cukr a následně vytvořte bílou pěnu pomocí šlehání. V další fázi přidejte mouku, kypřící prášek a trochu soli. Nesmíte zapomenout také na smetanu, aby se hmota dostala do toho správného stavu. Jakmile učiníte, vše promíchejte. Připravte si plech, který posypete moukou. Po dokončení můžete na plech položit připravené těsto. V neposlední řadě přidáte ovoce a vše je připraveno pro pečení. V troubě nechte dezert přibližně 25 až 35 minut.

Dokončovací práce prvního dezertu
Jakmile vytáhnete dezert z trouby, proveďte dokončovací práce v podobě moučkového cukru s vanilkou. Druhým snadným dezertem je hrnkový perník, který zvládnete daleko rychleji než výše uvedený recept. Potřebovat budete 2 vejce, 3 hrnky hladké mouky, 1 hrnek rostlinného oleje, 2 lžičky jedlé sody, 1 hrnek cukr krupice, 1 prášek do perníku a 0,75 l mléka. Postup je velice jednoduchý, vzhledem k tomu, že se jedná o hrnkový perník. Troubu si nechte předehřát na 170 stupňů celsia a poté všechny výše uvedené ingredience smíchejte.
V momentě, kdy budete mít těsto připraveno, vložte jej do trouby nechte péct. Nechte péct přibližně 25 až 30 minut. Po dokončení dezertu jej můžete pocukrovat nebo polít čokoládovou polevou.