Francouzské řízky jsou pro vás lákavým pokrmem? Co vám brání v tom, si je připravit svépomocí u sebe doma. Jde o chutný a zároveň velmi křehký pokrm. Francouzské řízky vám nabídnou šťavnaté maso, které se vám bude rozplývat na jazyku. Přitom se nemusíte obávat přípravy tohoto pokrmu. Jde o nenáročný a rychlý pokrm.
Řízky podle francouzského receptu
Jaké ingredience budete potřebovat k přípravě francouzských řízku? Tato otázka je velice důležitá, protože ingredience hrají poloviční úspěch. Na přípravu francouzských řízku budete potřebovat 4 ks kuřecích stehen nebo prsou, 3 ks vejce, 4 lžíce zakysané smetany, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, pažitku na ozdobení, petrželku, olej na smažení a v neposlední řadě také 4 lžíce hladké mouky. Jak můžete vidět, ingredience dokážete pořídit za pár korun, a to v jakémkoliv supermarketu nebo menších potravinách. Pojďme se pustit do vaření.
Jako první očistíme kuřecí stehna. Pokud zvolíte kuřecí prsa, proveďte stejný proces. Očištění je u vaření velice důležité. Dále opláchněte a nechte důkladně vysušit. Teprve poté se můžete přesunout na další krok. Nyní si vámi vybrané maso nakrájíme na menší kousky. Jednotlivé kousky osolíme a opepříme podle svého uvážení a chuti. Následně přidáme prolisovaný česnek a rozmíchaná vajíčka. Kromě těchto surovin přidáme také zakysanou smetanu, hladkou mouku a petrželku. Pomocí těchto surovin vytvoříme jednotnou hmotu.
Blížíme se do úspěšného konce
Na závěr si necháme rozpálit olej na pánvi. Pomocí lžíce tvoříme menší řízečky. Čím menší kousky to budou, tím lépe. To je také důvod, proč se jim přezdívá francouzské řízečky. Mimo jiné díky menším kouskům se lépe spojí chutě a šťávy. Docílíte tak chutnějšího pokrmu. Přejeme vám dobrou chuť. Francouzské řízečky si můžete dopřát i na snídani nebo večeři. Vy sami si určíte, jaké množství řízečků si dopřejete.