Rádi byste si dopřáli mořské plody v podobě krevet? Máte ale strach, protože jste se dočetli, že jsou jedovaté? Ano, určitá část z krevet skutečně jedovatá je a v případě konzumace může přinést menší až středně těžké bolesti břicha. Poradíme vám ovšem, jak připravit chutné krevety během pár minut. Uvidíte, že si tuto delikatesu už budete připravovat i nadále.
Pusťte se do mořských plodu
Ještě před tím, než se pustíme do přípravy krevet je potřeba si nakoupit potřebné suroviny. Teprve poté se můžete pustit do bezproblémové přípravy tohoto pokrmu. Jaké ingredience budete potřebovat k přípravě krevet? Připravte si tedy 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 600 g krevet, 2 lžíce bílého vína pro zpestření chutě, 4 lžíce petrželky, sůl a pepř. Tyto ingredience vám hravě vystačí k tomu, abyste si dokázali připravit chutný a jednoduchý recept na domácí krevety. Na mořské plody již nemusíte chodit do drahých restaurací.
Náš recept vám pomůže v tom, si je snadno a rychle připravit u sebe doma. Jako první je potřeba si rozehřát olivový olej na pánvi. Kromě olivového oleje přidáme na pánev také drcený česnek a necháme takto smažit. Česnek musí začít syčet. Tak poznáme, že jste na správné cestě. Poté snížíme teplotu a necháme povařit. Česnek musí chytit zlatavou barvu. Po chycení této barvy přidáme krevety a zvýšíme teplotu. Počkáme chvíli a přidáme bílé víno. S ním to však příliš nepřehánějte. Opravdu přidejte jen 2 lžíce bílého vína. Krevety musí na rozdíl od česneku chytit růžovou barvu.
Jak pokračovat s přípravou krevet?
Jakmile mají krevety růžovou barvu, přidáme máslo a petržel. Následně dochutíme pepřem a solí. Pokrm je hotový a můžete začít servírovat. Krevety lze jíst bez přílohy. Pokud ovšem chcete ke krevetám přílohu, dopřejte si například rýži. Ta je u tohoto pokrmu tzv. jistotou.