Mražení
Nezapomeňte označit datem veškeré mořské plody, které v mrazáku skladujete. Po jejich umístění do vzduchotěsného sáčku na něj poznamenejte datum a spotřebujte je vždy před uplynutím následujících lhůt.
- Celé netučné ryby: Můžete uchovávat po dobu 6 měsíců.
- Celé tučné ryby, rybí filety, steaky a řízky: Můžete uchovávat po dobu 3 měsíců.
- Maso z měkkýšů (jako je oliheň nebo slávky) může být zmraženo až 3 měsíce. Před zmražením odstraňte z měkkýšů schránky (mušle).
- Korýši (kromě krevet): Můžete uchovávat až 3 měsíce. Uložte korýše do vzduchotěsného obalu, odstraňte co nejvíce vzduchu, označte a poznamenejte datum.
- Krevety: Neoloupané krevety uložte do dostatečně velkého plastového sáčku, doplňte vodou, neprodyšně uzavřete a dejte zmrazit. Vznikne ledový kus, který krevety ochrání. Do vody nepřidávejte sůl, mohla by maso vysušit. Takto zamrazené krevety můžete uchovávat až tři měsíce.