Když máme chuť na něco opravdu delikátního, pustíme se do přípravy tartaletek s citronem. Jejich nezvyklá chuť, jejich jemnost ohromí každou návštěvu.
Ingredience na těsto:
- 400 g másla
- 80 g cukru
- 20 ml octa
- 160 g studené vody
- 650 g hladké mouky
- lžička soli
Ingredience na krém:
- 10 vajec
- 150 g cukru
- 250 ml citronové šťávy
- 300 ml smetany
Postup:
- Smíchejte cukr, vodu a ocet, dokud se cukr úplně nerozpustí.
- Mouku, sůl a máslo smíchejte ručně nebo v robotu.
- Smíchejte obě směsi dohromady. Těsto zabalte do fólie a dejte na tři hodiny do lednice.
- Potom těsto vyválejte na 4 mm, vytvořte z něj placky na velikost tartaletkových formiček. Zase je přikryjte fólií a dejte do lednice na 3 hodiny.
- Těsto potom vložte do vymazaných formiček, posypte ho fazolemi (aby se při pečení nenafouklo) a pečte cca 20 minut na 180 °C.
- Na krém smíchejte metličkou cukr a citronovou šťávu, nakonec vlijte smetanu. Nalijte do nerezové mísy, vložte do vroucí vodní lázně, kterou stále zahříváte a 10 minut míchejte.
- Krém vyndejte z vodní lázně, ještě promíchávejte, dokud nevychladne, přikryjte ho fólií a dejte vychladit.
- Nakonec ozdobte tartaletky krémem.