Vývarů je velké množství druhů. Záležet bude na tom, jaký vývar si budete chtít připravit. Ačkoliv je vývar relativně náročný na čas, na druhou stranu stojí tento pokrm za to. Je potřeba se ale zaměřit na ty správné ingredience. Jedině tak docílíte silného a kvalitního vývaru. Důležitá informace pro vás je ta, že není vývar jako vývar. Pokud nepřidáte potřebné ingredience, bude se jednat spíše o zbarvenou vodu bez chuti.
Ingredience pro vývar
Prvním vývarem je zeleninový vývar. Jak jej připravit? Jak už samotný název napovídá, zeleninový vývar by měl obsahovat převážně zeleninu. Základem pro tento vývar je pastinák, celer, mrkev a cibule. Přidat se dá mimo jiné i aromatický fenykl. Dále je dobré přidat také rajčata. Zeleninovému vývaru dodají tu správnou sladkost a kyselost zároveň. Na závěr nezapomeňte přidat také houby. Zeleninový vývar s houbami je přesně ten pokrm, který potřebujete mít na svém stole. Druhým typem vývaru je kuřecí vývar.
Pro tento vývar je dobré sáhnout po kuřeti z volného chovu. Kromě volného chovu připadá v úvahu také biochov. Pokud přidáte kuře z rychlého chovu, který nedbá na kvalitu, pokazíte tím celý vývar. Přidávejte kousky masa i s kostmi. Právě kost dokáže polévce dodat tu správnou chuť. Mezi správné suroviny tak patří také hřbet, krky, skelety nebo křídla. Máte raději polévku s větším množstvím masa? Přidejte i paličky, prsa a stehýnka. S pravými ingrediencemi docílíte silného a chutného kuřecího vývaru, který vám bezpochyby bude chutnat.
Hovězí vývar
Víte, co je základem kvalitního a zároveň silného hovězího vývaru? Jsou to morkové kosti. Pokud je nedokážete sehnat, pak volte maso s kostmi. I tady platí pravidlo, že kosti obsahují to, co vaše polévka potřebuje. Přidat můžete i drud, krk nebo plec. Volte zvířata žijící vilné na pastvě. V žádném případě nesahejte po zvířatech, které neměli potřebnou péči. I v těchto případech je možné přidat na dochucení zeleninu.