Uvařte si čočku, jak jste ji ještě nejedli – s čerstvými a sušenými rajčaty, bylinkami a lahodným jemným kozím sýrem. Tenhle recept ocení i sportovci pro vysoký obsah bílkovin v této luštěnině, celých 26 %. Právě tato vlastnost řadí čočku mezi nejcennější rostliny na světě.
Ingredience
- hrnek zelené čočky
- 2 polosušená rajčata v oleji konzervovavná (mohou být i sušená)
- 2 grilované červené papriky (můžete použít i čerstvé kapie)
- 2 velká rajčata
- 100 g čerstvého kozího sýra
- 2 lžičky bílého vinného octa
- 3 snítky rozmarýnu
- 2 snítky citronového tymiánu
- 3 špetky čerstvého oregana (může být i sušené)
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Nejprve uvařte čočku ve dvou hrnkách vody.
2. Příprava grilovaných paprik – celé papriky dejte na plech do trouby předehřáté na 250 °C, do doby než zčerná jejich slupka, pak v misce překryjte potravinářskou folií, nechte zapařit a vychladnout. Papriky oloupejte, rozřízněte a zbavte semínek.
3. Do mísy nachystejte čerstvá rajčata nakrájená na kostičky, polosušená rajčata nakrájená na malé kousíčky, grilované papriky nakrájené na tenké nudličky, vinný ocet, sůl, pepř, pokrájený tymián a rozmarýn, oregano a uvařenou zcezenou čočku a důkladně promíchejte.
4. Přidejte dvě lžíce olivového oleje, sůl dle chuti a kozí sýr nakrájený na malé kostičky (trochu sýra si schovejte na finální ozdobu), promíchejte a servírujte na talíř. Dozdobte sýrem, troškou čerstvých bylinek, zakápněte olivovým olejem, navrch namelte špetku čerstvého pepře a podávejte.
[Not a valid template]