Komu by nechutnal brownies? Jedná z nejznámějších čokoládových buchet, které si získávají obrovské ovace po celém světě. Co takhle tento recept vylepšit, a to pomocí lentilek? Brownies s lentilkami vám bezesporu bude chutnat o to více. Proč si jej tedy nedopřát? Poradíme vám, jak takové brownies s lentilkami připravit, a to během 60 minut.
Brownies s lentilkami? Žádný problém!
Dokázat si připravit brownies zvládne bezesporu každý. Pokud přidáte lentilky, nemusíte se bát toho, že by byl recept o to náročnější. Zvládnete-li klasické brownies, pak jistě zvládnete i brownies s lentilkami. Jaké ingredience je důležité si pro přípravu brownies s lentilkami připravit? Na přípravu brownies s lentilkami si připravte v první řadě 130 g másla, 4 ks vejce, lžičku prášku do pečiva, hrnek hladké mouky, hrnek třtinového cukru, 2 lžíce holandského kakaa, balíček lentilek. Dále byste bezesporu neměli zapomenout na další z hlavních surovin, tou je 200 g hořké čokolády, která obsahuje 75 % kakaa.
V neposlední řadě si připravte také 100 g kvalitní bílé čokolády. Nyní se můžete přesunout k přípravě brownies s lentilkami. Vezměte si tmavou čokoládu. Tu následně musíte nalámat na kousíčky. Společně s máslem potom necháme pozvolna rozpustit ve vodní lázni. Během rozpouštění si připravte mísu. Do té je zapotřebí vyklepnout vajíčko. Dále k vejci přidáme cukr. Po přidání cukru vyšleháme do pěny. Jakmile se čokoláda a máslo rozpustí, přidáme pěnu, kterou jsme vytvořili z cukru a vejce. Poté necháme prosát moukou a přidáme také prášek do pečiva a kakao.
Jak pokračovat s přípravou brownies s lentilkami?
Důkladně nyní zamícháme. Teď přichází vhodný čas na rozdrcení bílé čokolády, a to opět na malé kousíčky. Takto vložíme do mísy se všemi výše uvedenými ingrediencemi a zamícháme. Z ingrediencí nám vznikne tuhá konzistence neboli těsto. Připravíme si pekáček a nalijeme do něho čokoládové těsto. Je potřeba plech vyložit pečicím papírem. Nahoru poté napícháme rukami lentilky. Necháme péct, a to po dobu 35 minut. Trouba musí mít 180 stupňů celsia. Povrch brownies by měl lehce poprasknout. Můžeme začít konzumovat po vychladnutí.