Čekáte návštěvu a chtěli byste pro ni připravit něco netradičního? Vyzkoušejte recept na naše čokoládové fondue s pomerančovou kůrou a čerstvým ovocem. Uvidíte, že se po něm zapráší.
Ingredience
- 2 tabulky hořké čokolády (ideálně 70 % kakaa a více)
- 250 ml 30% smetany
- 1 bio pomeranč
- vločková sůl
- pomeranče
- jahody
- hroznové víno bílé i červené
Postup
1. Čokoládu nalámejte na kostičky, zalijte smetanou a rozehřívejte ve vodní lázni na mírném plameni.
2. Nakrájejte ovoce pro namáčení na velikost jednoho sousta.
3 .Když je čokoláda zpola rozpuštěná, přidejte najemno nastrouhanou kůru z jednoho bio pomeranče a dál rozpouštějte.
4. Až se čokoláda rozpustí, přidejte dvě špetky vločkové soli a zamíchejte.
5. Čokoládu nalijte do misky, vedle naskládejte ovoce a můžete podávat.
Poznámky
Vločková mořská sůl je mírnější a chutnější a zanechává v ústech příjemnou nasládlou stopu. Charakteristické jsou vločky ve tvaru pyramidy, jež jsou velmi tenké, rozplývají se na jazyku a příjemně křupou. Nejčastější použití je již na hotový pokrm, neboť ho efektně a neodolatelně ozdobí.