Pokud přemýšlíte, jak byste přeložili název následující lahůdky, nejedná se o obyčejnou „játrovou paštiku“. Tento pokrm je totiž tak nadýchaný a jemný jako ten nejjemnější krém. Určitě ho zařaďte jako luxusní předkrm do vašeho svátečního menu. Podávejte namazané na křupavé bagetě právě vytažené z trouby.
Recept na Krem di fegatini
Suroviny:
250 g kuřecích jater
1 cibule
3 ančovičky
1 dl bílého vína
polévková lžíce kaparů
olivový olej extra virgin
čerstvě mletý pepř
Postup:
- Na olivovém oleji rozehřejte ančovičky, poté cibuli, kuřecí játra a orestujte. Nakonec přidejte kapary, zalijte bílým vínem a duste doměkka.
- Až játra změknou, dejte směs do food procesoru a rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete a roztírejte na plátky čerstvě upečené bagety.
Recept na sýrovou pomazánku
Suroviny:
100 g goudy nebo ementálu
50 g 16% kysané smetany
20 g plnotučné hořčice
3 stroužky česneku
8 vlašských ořechů
15 kusů bílého hroznového vína
svazek čerstvé pažitky
tymián
olivový olej
sůl
pepř
Postup:
- Nastrouhejte sýr a prolisujte k němu stroužky česneku. Přidejte zakysanou smetanu a hořčici, osolte a opepřete. Poté zakápněte olivovým olejem a promíchejte.
- Nasekejte bylinky a přidejte je do pomazánky.
- Vlašské ořechy rozkrojte napůl, stejně tak hroznové víno. Chlebíčky namazané pomazánkou jimi ozdobte.