Jmenuje se Adie – tedy Adéla, ale jako Adie ji všichni znají. Pečení je její vášeň. Na plné obrátky propukla, když se vrátila ze stáže v Anglii, která je jí dodnes velkou inspirací. Vystudovala design, celý její život se vždy točil kolem vizuálního umění a v něm i nadále pokračuje. Jen v trochu jiné formě. Díky svému hobby jsem se dostala postupně k profesionálnímu food stylingu a také k pečení dortů.
Adie, zaměřuješ se hlavně na sladké jídlo. Prozraď nám, co tě nikdy neomrzí jíst. Máš nějaký svůj oblíbený dezert, bez kterého nemůžeš být?
To je hodně složitá otázka, poslední dobou mě hodně baví indická kuchyně. Miluji koření a různé kombinace chutí. Takže se dá říct, že jakékoli kari mě nikdy neomrzí. Každý ho dělá trošku jinak, a proto se u něho nikdy nebudu nudit.
Na jaký svůj recept jsi nejvíc hrdá? Co ti tvé okolí nejvíc chválí?
V posledních letech se věnuji převážně svatbám a svatebním dortům. Všechno, co připravuji, vychází z nějakého starého receptu, který jsem si upravila po svém. Ale myslím, že hodně klientek má ode mě zafixovaný dort s lehkým vanilkovým korpusem se zapečeným lesním ovocem doplněný ovocnou redukcí a krémem z mascarpone. Těch výhradních receptů je celá škála. -:)
Používáš ve svých receptech nějakou ingredienci, která u nás není úplně běžná?
Ano, skořici – tu ze Srí Lanky, dovezla jsem si ji v loňském roce od jednoho domorodce ze skořicového ostrova. Společně se svou manželkou zde vyrábějí právě zmíněné koření, skořicový čaj a olej, který má lékařské účinky.
Svěříš se nám s nějakou zábavnou historkou z kuchyně?
Tak těch je spousta, některé jsou trochu jako z hororu, tedy alespoň pro mne. Pekla jsem vanilkové rohlíčky, a jak jsem byla unavená, tak jsem do těsta zapomněla dát cukr. Doteď nevím, jak to mohlo držet pohromadě, ale když jsem je ochutnala, hned mi to došlo a letěly do koše. Bylo to tenkrát v létě na jedno reklamní focení a hodně jsem se u toho zasmála, protože dělat v červenci vanilkové rohlíčky není zas tak obvyklé. Takže jsem si u toho pustila koledy, abych se správně naladila. Ovšem jak je vidno, moc mi to nepomohlo. -:)
Na co se můžeme těšit v tvé nové show?
Tak především asi na povídání o jednotlivém párování chutí. Diváci nahlédnou pod pokličku mého uvažování o dezertech. Mohou se těšit speciálně na rady o food stylingu, který k pečení patří. Celou show se budu snažit pro ně vytvořit recepty, které nejsou zas tak složité. Takže si je budou moci jednoduše připravit k jakékoli příležitosti. A taky se můžou těšit hlavně na pěkné a chutné výsledky!