Také jste se jim vyhýbali od dob školních jídelen? Byla slova jako čočka, hrách, fazole ve vašem slovníku zakázaných slov? My vám chceme dokázat, že jste luštěniny odsuzovali neprávem. Garantujeme vám, že se dají se chuťově vyladit tak, že se na ně budete těšit. A co víc – tělo vám za ně poděkuje. Nemyslíme nadýmáním – tomu právě s pomocí našich rad předejdete. 🙂
Luštěniny obsahují některé druhy sacharidů, které náš organismus neumí strávit. Tak vzniká nepříjemná plynatost. Naštěstí se tomu dá předejít, a to několika způsoby.
Nestravitelné sacharidy jsou obsaženy ve slupce luštěnin
Dávejte přednost půlenému hrachu, loupané červené čočce a loupanému mungu (fazoli s olivově zelenou barvou, která při konzumaci připomíná hrášek).
Nepodceňujte namáčení
Dnešní doba je zrychlená, chceme mít všechno hned teď. Fazole, čočka a hrách vás ale naučí trpělivosti. Pokud si na ně neuděláte čas, odvděčí se vám bolením břicha. Luštěniny před použitím vždy namočte přes noc (neplatí u půlených luštěnin). Vodu poté slijte a luštěniny propláchněte. Zamezíte tak nadýmání.
Další vyzkoušené tipy si přečtěte na následující straně