Chtěli jste si někdy připravit dim sum knedlíčky, ale zatím jste si netroufli? Nemusíte se bát, nepotřebujete žádné speciální vybavení, například bambusový pařáček. Knedlíčky můžete stejně jako Lukáš předsmažit na pánvi a poté dovařit ve vodě. Navíc existuje spousta dalších možností, jak knedlíčky připravovat.
Ingredience:
- 500 g mletého masa
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 balení výhonků v plechovce
- 1 vejce
- škrobová moučka dle potřeby
- 4 PL sójové omáčky
- 4 PL mirinu
- 1 balení wonton těsta
- olej na opečení
- kuličky čerstvého zeleného pepře
- jarní cibulka
Ingredience na omáčku:
- 4 PL sójové omáčky
- 4 PL mirinu
- 1 PL sezamového oleje
Postup:
- Jarní cibulku, bambusové výhonky, vejce, sójovou omáčku, mirin a škrob rozsekejte v sekáčku.
- Rozmíchejte s mletým masem.
- Náplň dejte na těsto, zabalte knedlíčky, rozehřejte pánev, do ní nalijte olej a knedlíčky na ní zespodu osmahněte.
- Potom do pánve dolijte trochu vodu, pánev zakryjte pokličkou a knedlíčky v ní nechte na páře dodělat, trvá to cca 6 minut. Dejte pozor, aby se voda nevypařila a knedlíčky jste nespálili. Jak poznat, že máte hotovo? Knedlíček rozkrojíte a ochutnáte.
- Smíchejte ingredience na omáčku. Hotové knedlíčky dejte na talíř, zalijte omáčkou a ozdobte kuličkami čerstvého zeleného pepře a jarní cibulkou.