V Česku neuvěřitelným tempem přibývají nové zmrzlinárny. Lákají k ochutnání exotickými přísadami a neuvěřitelnými kombinacemi barev, nad kterými srdce labužníka plesá. Dáte si první sousto a jste ohromeni – vow, tohle jsem ještě nikdy neochutnal, to je naprostá bomba. Jíte, jíte, už jste u třetího kopečku a říkáte si, že zmrzlinář mohl trochu šetřit na cukru, protože jediné, co teď už cítíte, je CUKR. Není nic jednoduššího, než si připravit zmrzlinu domácí, u které budete mít všechny suroviny pod kontrolou.
Pro děti můžete připravovat zdravé zmrzlinky stále dokola. Stačí si do ledničky připravit cukrový sirup a k němu pak jen přidáte rozmixované čerstvé ovoce a můžete mrazit.
Cukrový sirup:
80 g cukru
200 ml vody
Svařte vodu s cukrem, až vznikne hustá hmota. Nechte vychladnout. Cukr přidávejte do rozmixovaného ovoce. Dejte zmrznout do formiček na nanuky. Datum spotřeby není třeba znát, běžně se spotřebuje daleko před záruční dobou. 🙂
Zmrzlinu si buď můžete připravit ve zmrzlinovači, nebo kombinujte různé exotické ovoce v receptu výše, který milují děti. Tady je přehled exotických příchutí, které vyzkoušejte.
Marshmallow
Máte rádi české žužu? Tak ho použijte do zmrzliny. Můžete ho přimíchat k surovinám nebo jím zmrzlinu posypat nakonec. Marshmallow nebo žužu je dost sladké, proto do zmrzliny nepřidávejte tolik cukru.
Wasabi
Asi to zní neuvěřitelně, ale wasabi můžete s klidným svědomím použít také do zmrzliny 🙂 Jednoduše ho přidejte do vanilkové zmrzliny.
Ovoce k nakousnutí
Barevné ovoce je lahodné oku, proto zachovejte jeho formu a zmrazte ho s cukrovou vodou v nanukové formičce. Přidat můžete jedlé květy.