Udělat si jednou za čas domácí pečivo není vůbec na škodu. Přesně totiž víte, co se ve vámi udělaném pečivu nachází. Co si takhle připravit domácí bulky, které se vám doslova ztratí před očima, protože si na nich pochutná celá vaše rodina. Pokud nemáte s domácím pečivem žádné zkušenosti, nic se neděje.
Domácí bulky zvládnete připravit i vy
Nejspíš s námi budete souhlasit, že se žádný recept neobejde bez toho, aniž byste znali potřebné suroviny. V první řadě se tedy podíváme společně na to, jaké suroviny je potřeba si obstarat v supermarketu. Nemusíte se ničeho obávat, na přípravu domácích bulek toho nebudete moc potřebovat. V supermarketu tak strávíte jen pár minut. Připravte si tedy 300 ml mléka, 65 g másla, 45 g cukru, 2 vejce, 10 g instantního droždí, sůl, mák a 500 g hladké mouky. Jak si můžete všimnout, skutečně se jedná o pár ingrediencí.
Na stůl si položte mísu. Do mísy následně smíchejte tyto suroviny: cukr, sůl, droždí a hladkou mouku. Jakmile budete mít alespoň částečně suroviny zamíchány, zalijte je mlékem a máslem, které je potřeba rozpustit. V neposlední řadě nezapomeňte na přidání 1 ks vajíčka. Nyní přichází řada na kuchyňský robot. Ten vám pomůže těsto pořádně zamíchat. Těsto musí být proměněno v kvalitní hmotu. Máte-li hotovo, nechte těsto ležet přibližně 1,5 hodiny. Po uplynutí doby vytvoříme z těsta několik kuliček. Kuličky následně umístíme na plech. Je důležité je pokropit vodou, přikrýt a nechat alespoň 45 minut v klidu.

Dokončovací práce
Blížíme se k dokončovacím pracím. Jak sami vidíte, příprava domácích bulek není nijak náročná. Bez váhání je dokážete připravit i vy. Stačí se jen držet receptu. Pojďme se podívat na poslední krok. Bulky nám nakynuly. Protřeme je tedy máslem a na závěr posypeme mákem. Poté stačí jen vložit do předem rozehřáté trouby, která by měla mít 210 stupňů celsia. Tady je necháme péct přibližně 15 až 20 minut.