Máte chuť na hamburger, ale říkáte si, že se vám pro něho nikde nechce? Navíc kupovat si hamburger ve fastfoodu není zrovna ideální varianta, zvlášť ve chvíli, kdy nevíte, co všechno v daném hamburgeru jsou za suroviny. Jestliže tedy toužíte po hamburgeru, sáhněte raději po domácí variantě. Nemusíte se ničeho bát, domácí hamburger připravíte snadno a rychle.
Udělejte si domácí hamburger
Jako první je zapotřebí si připravit suroviny. Bez nich to zkrátka nepůjde. Pokud si děláte zásoby, s největší pravděpodobností většinu surovin máte již doma. V opačném případě vám nezbývá nic jiného, než si zajít do nejbližšího obchodu. Připravte si tedy 400 až 500 g mletého hovězího masa, hamburgerovou housku, sůl, česnek a jemně nakrájenou cibuli. Dále pak černý pepř a omáčku, podle své chuti. Tady můžete experimentovat, od kari omáčky, přes barbeque až po sladkokyselou. Záleží na vás.
V neposlední řadě si připravte také sýr, šunku, hořčici nebo kečup a salátové listy. Hamburger si pochopitelně můžete libovolně upravit. Jestliže nejíte určité druhy surovin, jednoduše je vyměňte. Nyní přejdeme na přípravu samotného hamburgeru. Vezměte si mísu a do ní smíchejte všechny hlavní suroviny. K ním patří například maso, cibule, česnek, pepř a vámi vybranou omáčku. Jakmile máte hotovo, udělejte si ze směsi tzv. 4 hromádky, které budou vysoké zhruba 1,75 až 2 cm. Mělo by se jinými slovy jednat o bochánky, do kterých mimo jiné uděláme dolíček pomocí palce.

Pokračujeme s hamburgerovou přípravou
Teď je potřeba si připravit gril a poté na něho hamburgery vložit. Je důležité se zaměřit na správnou teplotu. Ta by se měla pohybovat ve středně vysoké teplotě. Rozhodně se nesnažte experimentovat. Hamburger se griluje maximálně 5 minut z každé strany. Hamburger si poté můžete jakkoliv upravit. Přidat sýr nebo šunku v posledních dvou minutách grilování. Nebojte se jej přidat i později, záležet bude na vás.
Na gril přidejte rovněž i housky, ale ty nechte grilovat opravdu jen krátce. Následně si ještě hamburger upravte podle své chuti.