Dostali jste chuť na karbanátky? Není se čemu divit, tato pochoutka chutná téměř každému, a tak není špatné si ji čas od času udělat. Pokud nevíte, jak se karbanátky připravují, můžete zůstat klidní. Jejich příprava není časově náročná. Podobně je to i s prací. Karbanátky tak hravě zvládnete i vy, a to bez předchozích zkušeností s vařením. Pochopitelně je potřeba vědět alespoň jisté základy.
Recept na domácí karbanátky
Ještě před tím, než začneme se samotnou přípravou domácích karbanátků, je potřeba vědět, co je k tomuto receptu zapotřebí, co se týče ingrediencí. V první řadě tedy budete potřebovat 1,5 kg mletého masa. Přesněji řečeno by se mělo jednat o směs například hovězího a vepřového masa. Dále pak 1 lžíci majoránky, 2 vejce, 4 lžíce kečupu, česnek, koření na mleté maso, sůl, pepř, olej na smažení, 2 cibule a 4 lžíce hořčice. Nyní máte připravené ingredience na samotnou přípravu.
Vezměte si mísu větších rozměrů a do ní poté dejte tyto ingredience: mleté maso, česnek, hořčici, kečup, koření, vajíčka a česnek. Pepř a sůl volte podle svých chutí. Ne každý rád používá sůl nebo pepř. Poté je důležité směs zamíchat a přidávat strouhanku. Jakmile dokončíte promíchání, měla by vám vzniknout směs. Z této směsi je potřeba udělat několik kuliček. Budete-li postupovat tak, jak je popsáno výše, směs bude dostatečně kvalitní. Z kuliček následně vytvarujte placky, jejichž velikost by se měla podobat dlani dospělého člověka.
Dokončovací práce aneb karbanátky jsou na světě
Na pánev nalijte olej a nechte rozpálit. V momentě, kdy se tak stane, přidejte karbanátky a opečte je. Karbanátky se vám na pánev s největší pravděpodobností nevlezou všechny. Ve chvíli, kdy budete přidávat každý další karbanátek, akci opakujte, včetně rozpálení nového oleje. Na závěr můžete začít servírovat. Jak jistě sami vidíte, příprava karbanátku není nijak náročný proces. Přejeme vám dobrou chuť. Chutné domácí karbanátky si rozhodně budete chtít připravovat častěji.